Bærekraft i bygg og eiendom: – Lavthengende frukt bidrar også

Grønn byggestandard, gjenbruk, solenergi og smarte hjem. Slik kan bærekraftige bygg også være mer lønnsomme og attraktive.

Vi har et samfunnsmessig ansvar, sier Thomas Wang Tønsvold, prosjektutvikler og bærekraftsansvarlig i Barlindhaug Eiendom. Foto: Barlindhaug Eiendom

 

– Vi har levert bærekraftige løsninger til prosjekter tidligere også, men uten at det har vært satt ordentlig i system. Det siste året har imidlertid bærekraft blitt en målestokk vi skal følge i utviklingen av nye prosjekter.

Det sier Thomas Wang Tønsvold, prosjektutvikler og bærekraftsansvarlig i Tromsø-baserte Barlindhaug Eiendom, som er en viktig aktør i den nordnorske bygg- og eiendomsbransjen.

– I fjor tok vi et bevisst standpunkt om at vi skal jobbe med bærekraft, og at det skal være på agendaen i utviklingen av alle nye prosjekter.

Siden da har Barlindhaug Eiendom satt ned en arbeidsgruppe for å forme en strategi og planlegge utviklingen videre, med organisasjonen Grønn Byggallianse i ryggen.

Kort sagt: De har knadd bærekraft inn i strategien og plantet den videre i styrerommet.    

– Å kunne sparre med andre, i form av kurs og kunnskapsutveksling, gjør det lettere for oss å finne grønne løsninger i våre prosjekter. I den sammenheng er Grønn Byggallianse en viktig ressurs.

– I tillegg er det et sterkt kunnskapsmiljø vi kan dra nytte av innad i byggentreprenøren Consto, som er søsterselskapet vårt. Fremover skal vi kartlegge våre utslipp og måle det vi kan måle – hva vi har gjort, hva vi ønsker å gjøre fremover og hva kan vi bli bedre på.

Les hele artikkelen hos Digital Norway her.