– Det skal være bra for folk på Byåsen!

Den store eiendommen sentralt på Dalgård har vært i Einar og Gudmunds familie i generasjoner. Nå bygges Dalgårdstunet her - et prosjekt med ambisjoner om å gi hele området et verdifullt løft.

– Tippoldefaren vår, Stor-Thomas, kom vel med ei ku og en vedovn fra Selbu til denne tomta i 1870. Han og familien tok over det som da het Kystadmyr, forteller Einar Haagensli muntert.

Einar og broren Gudmund Haagensli har lagt gamle bilder og bøker utover bordet inne på Mikaelsen Bakeri på Dalgård. På gulvet bak dem står også et større maleri av gården. Nå tar brødrene oss gjennom familiehistorien, som med sine mange tomtemål har vært med på å forme Dalgård slik vi kjenner det i dag.

Et lite steinkast fra bakeriet er det nyeste kapittelet for familieeiendommen godt i gang. Der det i mange år har vært dagligvarebutikk, parkeringsplass og tre boliger, har det nå kommet byggegjerder og gravemaskiner.

Boligprosjektet Dalgårdstunet skal reises over det som en gang het Kystadmyr, med 115 leiligheter, nærsenter og 14 rekkehus.

Barlindhaug Eiendom står for utvikling og prosjektledelse av Dalgårdstunet.

Les hele artikkelen i avisa Adressa her.