Dyrker grønnsaker og blomster midt i Melhus sentrum

Parsellkassene har økt trivselen hos beboerne, og beboerne bor midt i det grønne selv om leilighetene er like ved E6 i Melhus sentrum. 17 store kasser står på rekke og rad langs støygjerdet ut mot E6 som går forbi Melhus sentrum.

Like ved E6

– Jeg var litt skeptisk til å flytte hit, men det er ikke mye støy fra E6. Inne i leiligheten hører jeg ingenting. Bor en inne i Melhus sentrum, er det støy fra alle kanter, men det er ikke slik her. Det vi hører her, lever vi godt med.

Leilighetskomplekset her er annerledes enn andre steder fordi vi har det så grønt rundt oss, og så har vi fortsatt sentrumsfordelene, sier Gauslaa som gjorde melhusbygg av seg igjen etter henstilling fra familien.

Mellom blokkene som har kommet opp på Melhustunet og støygjerdet ut mot E6, er det en stor plen. Melhustunet er for øvrig anlagt på en tidligere kornåker. Ute på plenen er det plantet trær, og beboerne har også benker og en gapahuk med platting. Ved støygjerdet står plantekassene, og de har falt i smak fra første stund. Lørdag hadde beboerne samling ute med kaffe og vafler, og praten gikk lett ute i solskinnet.

Les hele artikkelen her.