Fant boligdrømmen på Kalfaret

Etter å ha vært på jakt etter en passende sentrumsleilighet i mange år, fant ekteparet Monsen alt de var på jakt etter i Villa Amtmann-prosjektet.

– Vi har fulgt med på byggeprosjekter i og rundt sentrum i flere år. Vi har stått på en rekke interesselister, men ingen av nyboligprosjektene har truffet oss helt. Så oppdaget vi Villa Amtmann-prosjektet, sier Lise Østgaard Monsen.

Gangavstand til alt
Boligprosjektet på Kalfaret hadde alt ekteparet var på jakt etter, romslige leiligheter med gode kvaliteter, gangavstand til både sentrum og Byfjellene, og ikke minst en nydelig utsikt over Bergen. Vi møter Lise og Rune Monsen på utsiktspunktet som viser utsikten fra prosjektets toppetasje. Nedenfor ligger Bergen badet i sol og utsikten over Bergensdalen, sentrum og Byfjellene er slående. Rett under utsiktspunktet kommer en felles takhage som byr på den samme fantastiske utsikten. Leiligheten ekteparet har kjøpt ligger i prosjektets syvende etasje.
– Vi gleder oss til å nyte utsikten over sentrum, men også til det å bo i gangavstand til sentrum og alt byen har å by på, for eksempel en spennende Leeds-kamp på Fotballpuben, sier Rune.
– Vi er også veldig glade i fjellturer. Flere ganger i uken tar vi derfor turen til sentrum, enten for å gå på Fløyen, Ulriken eller Stoltzen, sier Lise.

Tid til å leve
De flytter fra en større enebolig på Mathopen, og Rune legger ikke skjul på at det å slippe vedlikehold av hus og hage også er en viktig årsak til at de nå nedskalerer.
– Her slipper vi alt av vedlikehold, og dermed får vi tid til å gjøre mer av det vi liker best. Samtidig har vi tre voksne barn som har flyttet ut, noe som gjør at plassbehovet ikke er det samme som det var tidligere. Alt i alt var derfor tiden moden for å bytte ut eneboligen med en moderne leilighet i sentrum, sier Rune.
For Lise betyr boligkjøpet også at hun flytter hjem. Da de flyttet til Mathopen i 1996 flyttet de nemlig fra Nordbø, rett ved ved Isdalen, bare et «steinkast» unna.
– Jeg er oppvokst i nærmiljøet og det er godt å komme hjem. Samtidig jobber jeg på Haukeland, og når vi flytter hit kan jeg gå både til jobb, sentrum og til byfjellene, sier Lise.

Et enklere liv
Alt i alt betyr dette at de får et enklere liv, med gangavstand til alt. Dette betyr også at de kan klare seg med bare én bil.
– Vi gleder oss til et enklere liv hvor vi kan fokusere på å leve og nyte dagene. Vi kan derfor nesten ikke vente på at leilighetene skal bli ferdige. Vi gleder oss veldig, sier ekteparet Monsen.