Første spadetak på Pynten, Harstad

Boligblokkene bygd langs sjøen i sentrum har sine motstandere. Men når jeg står på Trondenes og ser alle de nye boligene, synes jeg det er. Harstad har fått sin egen, moderne skyline, og ser ut som en skikkelig moderne by, sier ordfører Kari-Anne Opsal (Ap).

Cirka klokka 11.15 mandag satte hun selv det tradisjonsrike spadestikket i jorda for å markere byggestart for boligblokka Pynten, som nå formelt er under bygging på Holstneset. En skarve stikkspade var imidlertid for puslete for anledningen. I stede satte ordføreren seg uredd inn i en 40 tonn tung gravemaskin.

– Fortetting er veien å gå

Ved hjelp av kyndig veiledning fra maskinfører Gunnar Hansen (Harstad Maskin) Ikke hun monsteret startet, gravearmen løftet, og den første biten jord løftet vekk.

Storutbygger

Barlindhaug Eiendom AS og Corpo AS ferdigstilte i 2014 prosjektet Harstadhamn, med 35 leiligheter. Året etter sto Perlen ferdig, med 47 leiligheter, og i 2019 ble Holstneset trinn 1 ferdigstilt med 55 leiligheter. Pynten vil ha 71 leiligheter, og prosjektet står ferdig ved årsskiftet 2022 / 2023.

Aktivitet avler vanligvis mer aktivitet. Boligbyggingen i området Havnegata/Harstadhamn/Holstneset har skapt ringvirkninger for byen, understrekte utbygger.

– Samlet har vi da bygget 208 leiligheter i området. Consto ble valgt som totalentreprenør på det første bygget vårt (Harstadhamn), og det førte til at de etablerte seg i Harstad med eget kontor. Etter den tid har Consto Nord AS, med hovedkontor i Harstad, blitt en stor aktør, med en omsetning på 1,65 milliarder i fjor, understreker utbygger Inge Falck-Olsen.