Nå skal det bygges over 100 nye boliger på Nytorvet

Sentrumsprosjektet Nytorvet Boligpark er en suksess. 40 av totalt 126 boliger er allerede solgt.
– Oppstart blir i løpet av fjerde kvartal i år, sier prosjektleder Inge Falck Olsen. Bak Nytorvet Boligpark AS står de Tromsø-baserte selskapene Barlindhaug Eiendom AS (50 prosent) og Inge Falck Olsens Corpo AS (50 prosent).

Prosjektleder Inge Falck Olsen og eiendomsmegler Silje Furuseth Aandalen merker stor interesse for Nytorvet Boligpark. (Foto: Torbjørn Aurvåg)

De sto også bak Origo-prosjektet i Gjøvik, som også ble en stor suksess. Corpo AS var totalentreprenør for prosjektet, og selskapet har også fått ansvaret for utbyggingen av Nytorvet Boligpark.

Ferdig om to år 

Den fysiske oppstarten av prosjektet blir i siste kvartal i år og målet er at alt skal ferdigstilles høsten 2023. – Gjøvik er en flott by å jobbe i. Gjøvik kommune ønsker utvikling og vi har blitt tatt godt imot. Vi har vært igjennom en stor reguleringsprosess som nå er godkjent. Finansieringen er på plass og vi jobber med rammetillatelsen. Vi regner med oppstart i fjerde kvartal i år, sier Olsen.

Blokk A blir på fem etasjer. Blokk B har fire etasjer. På gateplan blir det parkering og næringslokaler. I andre etasjer blir det parkering og boliger.

– Fra det første utkastet for to år siden har vi justert høyden på de to blokkene. Det høyeste nivået på blokkene er nå på nivået med mønet på kirka. Vi skal bygge totalt 126 boenheter. Vi har solgt 40 boliger på kort tid og vi er veldig fornøyde, sier prosjektlederen.

Først til mølla

Eiendomsmegler Silje Furuseth Aandalen i Partner Eiendomsmegling Gjøvik har fått ansvaret for salget i boligparken. De første boligene ble solgt til GOBB-medlemmer med forkjøpsrett etter ansiennitet i boligbyggelaget. Nå er det fritt frem for alle andre til å kjøpe bolig.

– Nå er det førstemann til mølla. Nytorvet blir det største borettslaget i sentrum, forteller Aandalen. De som har skrevet kontrakt er alt fra førstegangskjøpere på 19 år til personer over 80 år.

– Kjøperne er de som er godt voksne med enebolig og førstegangskjøpere som nå sparer iherdig. Kjøperne kommer også fra nabokommuner og Oslo, forteller Aandalen.

Alt skal rives

Leilighetene er fra 27 kvadratmeter og oppover. Snittet på boligene er på 65 kvadratmeter. Leilighetene kan kjøpes med eller uten parkeringplass. På Nytorvet får beboerne disponere en gjesteleilighet i bygg A. Takterrassen på taket i B-bygget blir felles. På Nytorvet blir det også et felleslokale som står tilgjengelig. To biler og to sykler vil stå til disposisjon for alle beboerne. Både sykkel og bil kan enkelt bookes gjennom en app. Det blir innendørs sykkelparkering. Men det første som nå skal gjøres, er å rive all bygningsmassen på Nytorvet.

– Nytorvet skal rives, inklusiv brua. Det blir en svær rivejobb, avslutter Olsen.