Om tre måneder rives butikken for å gjøre plass til helt nytt butikksenter

Butikken på Dalgård stenger dørene neste år og gjør plass til større butikk, butikksenter og 115 leiligheter.

Marte Skistad Ødegaard og Morten Gundersen har begge trua på prosjektet på Dalgård. Foto: Lise Lotte Henriksen

Det har lenge vært kjent at Extra-butikken på Dalgård skal stenge. Nå letter både Coop og Barlindhaug Eiendom på sløret og forteller hva planene er fremover.

– Det er en gammel og sliten butikk. Det har vært kjent lenge at noe må gjøres, det begynner å forfalle en del her. Når vi åpner ny butikk, blir det en svær butikk med stort utvalg og helt nytt utstyr. Det blir en toppmoderne butikk, sier Morten Gundersen, fungerende distriktssjef i Norsk butikkdrift. Norsk butikkdrift er et datterselskap av Coop Norge, og de kan avsløre at butikken vil få et samlet areal på omtrent 1400 kvadratmeter.

Blir ikke søndagsåpent

Selv om den nye butikken blir stor og moderne, er det nok en endring som kan skue beboerne på Ugla.

– Det blir sannsynligvis ikke søndagsbutikk. Det er i alle fall ikke tegnet inn i dag, sier Gundersen. Dagens butikk på Dalgård vil holde åpent til 12. februar neste år. Den vil da være stengt i nesten to år.

– Jeg håper kunder har forståelse for at vi må rive butikken for å få bygget opp nytt. De venter på noe godt til slutt, sier Gundersen.

Når butikken lukker dørene, er alt klart for at Barlindhaug Eiendom kan starte arbeidet med å bygge sine boligblokker.

– Det er ei tomt som skriker etter oppgradering og fortetting. Det ligger midt i lokalsenteret for Dalgård, Ugla, Kystad og Ferstad. Nå er det bare en stor parkeringsplass med en gammel butikk, sier regionssjef Marte Skistad Ødegaard.

Slik ser det ut hos Coop Extra på Dalgård i dag. Foto: Lise Lotte Henriksen

Butikksenter

Det er Wigen Bolig som er utbygger, men det er medeier Barlindhaug Eiendom som har prosjektledelsen. Coop Norge Eiendom har også gått inn i en avtale med Wigen Bolig om å kjøpe aksjene i Wigen Næring AS. Som betyr at det er Coop som vil være eier av næringsseksjonen når utbyggingen er ferdig. Det blir da leid ut til Norsk Butikkdrift som tar over den videre driften av Extra-butikken.

– Det blir næringslokaler som skal leies ut, så det blir et butikksenter i første etasje av boligblokkene. Det er per i dag ikke avgjort hvem som skal inn, men vi har vært inne på apotek, frisør og blomsterbutikk, sier Morten Gundersen.

– Er det noen som sitter inne med et spennende konsept, burde de benytte sjansen og melde seg, legger Ødegaard til.