barlindhaug-eiendom

Sefa Park

Eiendommen ligger sentralt rett ved siden av togstasjonen i Sarpsborg og er for mange det første møtet med byen. 

Glengshølen park ligger på andre siden av togskinnene. Her er det en stor gresslette, tuftepark, skatepark og fine turstier rundt og langs med vannet.

Litt om prosjektet

I det sørvestlige landskapet stiger terrenget gradvis opp mot byens sentrum og det livlige Torget. En kort spasertur på rundt 8 min er alt som skal til for å krysse fra Torget til vårt eiendomsområde, kjent som Sefa eiendommen.

Sefa Park skiller seg ut ved å ligge noe lavere i terrenget i forhold til sentrum. Den består av to hoveddeler: et høyhus som rommer hele 14 boligetasjer, samt en underetasje med næring, som fungerer som en slags sokkeletasje med god takhøyde. I tillegg finner vi en lav bygning med 6 etasjer som huser boliger.

Togstasjon

1 min å gå

Glengshølen Park

Gangavstand

Treningssenter

Første etg vil være næring

Cafe

Første etg vil være næring

  • Planlegging

  • Kommer snart

  • Salget er i gang

  • Byggestart

  • Innflytting

Beliggenhet

I krysset mellom St. Nikolas-gate og Aarslands gate lå tidligere Sefa-bygget med treningssenteret Sefa og bowling og bar Førtito. Et bygg som skapte liv i tilhørende park og rammet inn torget i front av togstasjonen. 

I 2018 sto bygget i flammer, og brant dessverre ned. 

Siden den gang har tomten blitt omtalt som branntomten og stått tom med rester fra gjenværende bygning i sør. 

I dag oppleves tomten som et tomrom med høy vegetasjon. Dette er det første møtet med Sarpsborg når man ankommer byen med tog. 

Området er åpent og sentralt, med stort potensiale for en inviterende bygningskropp med høy grad av fortetting og fremtidsvisjoner. 

I denne planen foreslår vi hvordan vi kan gi området liv og helhet igjen, ved å hente inspirasjon fra omliggende bygninger samtidig som vi møter fremtidens planer og visjoner for byen. 

Ord fra arkitekten

"For å ytterligere øke grad av tilgjengelig dagslys i gårdsrommet, trekker vi bygningskroppen lenger vekk fra det eksisterende borettslaget (enn tidligere bygning) og reduserer antall etasjer mot vest. 

For å kunne opprettholde en høy grad av tetthet i byen og , øker vi høyden på bygningskroppen i øst, mot toglinjene". 

Grønne fasader og tak

Ved å åpne opp og fragmentere en ellers stram og tett bygningskropp, skaper dette en inviterende bygning som glir inn i – og forlenger – det eksisterende, grønne byrommet. For å forsterke dette, planlegges det grønne hyller, grønne tak og tilrettelegging for mye grønne planter i fasaden. 

Eksisterende parkeringsplass omgjøres til gatetun og bypark. 

Meld interesse

 

Utforsk andre prosjekter