barlindhaug-eiendom

Boligpark i Bodø får byens største solkraftverk

2023-10-27
I samarbeid med oss har Corponor og Solenergi Fusen etablerer nordlandsbyens første store solkraftverk, på taket til boligprosjektet iParken.
  • Utvikling
– Utbyggere som tør å ta sjansen på å levere boliger med solkraft leder an og viser handlekraft i det grønne skiftet, sier Thor Christian Tuv, sier daglig leder ved Solenergi Fusen i en pressemelding.

Han forteller at prosjekter som iParken viser at solkraft også i Nord-Norge er en del av løsningen som kan skaffe kundene miljømessig- og økonomisk fordel.

– Også i nord må alle være forberedt på vesentlig høyere strømpriser i årene som kommer.


Prosjektsjef Bernt-Charles Hargaut i Corponor, sier han er tilfreds med at monteringen av solkraftanlegget er i gang, og sier at dette er en milepæl for iParken-prosjektet i Bodø.

– Når solkraftverket er ferdig, vil det gjennomsnittlig kunne produsere nok årlig energi til å drifte eksempelvis varmepumpene som produserer all oppvarming og varmt tappevann, sier Hargaut.

iParken er et leilighetsprosjekt med 114 leiligheter lokalisert i bydelen Rønvik i Bodø. Utbygger er BOO Eiendom som eies 50 prosent av Copronor, og 50 prosent av Barlindhaug Eiendom. Totalentreprenør er Consto, mens Solenergi Fusen er totalentreprenør for solkraftanlegget.

LES HELE SAKEN HER.